Historie


 

I august 2010 besluttede en gruppe forældre, at nu skulle der skabes grundlaget for et indendørs fodbold stævne i Brædstrup. Der havde i mange år været stor lyst til at få Brædstrup IF på landkortet, som en af de klubber, der har et indendørs fodboldstævne, men det var aldrig rigtigt kommet i gang.

Der var selvfølgelig en del praktiske og økonomiske udfordringer at tage fat på, men det lykkedes hurtigt at få arbejdet organiseret. Samtidig lykkedes det at få JYSKE BANK til at være hovedsponsor for stævnet, så det økonomiske grundlag var til stede.

Forældrene, der startede BIF CUP, havde været med deres egne børn til mange stævner, så der var masser af erfaringer at bygge videre på. Noget af det der alle år har kendetegnet BIF CUP stævnerne er, at der er fokus på den samlede stævneoplevelse. Det skal være rart at komme i hallen. ALLE skal have en god oplevelse uanset om man vinder eller taber – det vigtigste er at have det sjovt og at ALLE har en god dag. Det enkelte holds stævne bliver derfor afviklet på højest 4 timer, og spilletiderne overholdes så der vil ikke være lang ventetid mellem kampene og præmieoverrækkelsen. ALLE spillere får præmier og kommer på sejrskamlen, hvor de bliver hyldet for deres bidrag til, at ALLE har haft et godt stævne.

 

Det stod hurtigt klart, at der var stor interesse for stævnet fra mange andre klubber i lokalområdet, ja faktisk i hele landet. Et af de første hold der tilmeldte sig stævnet var fra Dragør, holdet blev naturligvis kontaktet for at høre, om der også skulle arrangeres overnatning!  Det viste sig dog hurtigt, at der var tale om en misforståelse som gik på, at BIF Cup, var blevet tolket som Brøndby IF.

 

I de første år blev stævnet afviklet i skolehallen, hvor alle spillere også fik GRATIS adgang til svømmehallen. i de senere år er stævnet blevet så stort at det nu er rykket til Brædstrup Hallen, hvor forholdene for fodboldstævnet er langt bedre i de lyse og moderne omgivelser og med det gode cafeteria direkte tilknyttet hallen.

 

I 2012 startede BIF CUP 3Bold, et helt nyt koncept for de små fodboldspiller U6-U8.

 

Tankerne bag BIF CUP 3Bold:

Messi, Ronaldo, Laudrup. De fantastiske teknikere kan noget helt særligt med bolden. Men før de blev store – da de var helt små – var det hele bare sjov og ballade. I dag ved vi, at netop det giver målbare resultater. For jo mere man rører bolden, jo bedre bliver man. Få børn på en lille bane, enkle regler og fokus på boldglæde frem for resultater – det er udgangspunktet ved BIF CUP 3Bold. – 3 mod 3 på en lille bane – Ingen resultatregistrering – Fokus på leg og ligeværd, teknik og boldglæde Det er de samme tanker, der ligger bag de efterhånden berømte Jyske 3-Bold stævner.

Ved BIF CUP 3Bold i Brædstrup er det også Jyske Bank, der er hovedsponsor og igen sørger Jyske Bank for præmier, konkurrencer og masser af GRATIS kaffe. Et indendørs 3-Bold stævne kræver nogle særlige mål, som kan sidde på banderne, endvidere har vi i Brædstrup investeret i såkaldte minibander, som kan stå på tværs af hallen, så den opdeles i 3 små baner. Mål og minibander er indkøbt i et samarbejde mellem Brædstrup Humanitær Forening, Brædstrup Hallen og BIF CUP-udvalget.

 

I 2014 var BIF CUP 3Bold Jyllands STØRSTE indendørs 3-Bold stævne, med 248 deltagende hold.

 

I Brædstrup IF er der indendørsfodbold træning hver fredag, for alle børn fra 5 år og op. I alt er der over 300 børn og unge der spiller fodbold i Brædstrup IF, som er byens største idrætsforening.

Målet med ungdomsfodboldafdelingen i Brædstrup IF er at gøre børn og unge motiveret for fodboldspillet og derigennem fremme deres fysiske, psykiske og sociale udvikling.

Afdelingen stræber blandt andet efter:

– at lave en klub med plads til alle uanset ambitioner og niveauer,

– at skabe kammeratskab og sammenhold både og udenfor banen,

– at give børn og forældre gode timer og oplevelser sammen om fælles aktiviteter,

– at give børnene en idrætslig opdragelse, som bl.a. indeholder begreber om fairplay og god opførsel,

– at arbejdet med de mindste aldersgrupper præges af leg og i mindre grad af resultater.